Dorpsraad Steyl

 

Dorpsraad

Dörpshóes Rochus

Nieuws

Agenda

Groene brigade

Groene brigade Steyl; een wat vreemde titel voor onze 14 vrijwilligers die nieuw en oud Steyl proberen vrij te houden van zwerfafval.

In heel groot Venlo zijn er groene brigades actief bezig met het opruimen van afval op straten en pleinen. Zo ook hier bij ons op Steyl. Een ondankbare taak want twee dagen later ligt overal weer nieuwe afval. Wat zouden wij het fijn vinden als iedereen bijvoorbeeld bij hun voordeur of tuintje zelf de rommel, vaak door anderen neer gegooid, op zou ruimen. Dit is niet alleen voor de vrijwilligers fijn maar wij denken dat iedereen een opgeruimde straat ook liever ziet dan een vervuilde straat.

Omdat iedereen meestal alleen bezig is met het opruimen van zwerfafval komen we een paar keer per jaar bij elkaar onder het genot van een kopje koffie en een stuk (of twee) lekkere Limburgse vlaai. Vaak worden er dan onderlinge voorvallen besproken en of afspraken gemaakt hoe we bepaalde situaties het beste aan kunnen pakken. De gemeente Venlo verstrekt alle spullen die we denken nodig te hebben, zoals grijpers, hesjes of zakken.

Ik denk dat als we met z’n allen een klein beetje de schouders er onder zouden zetten we in een nog mooier dorpje Steyl aan de Maas wonen.

Wim Hanraets
Groene Brigade Steyl

Werkgroep Steyler jeugd

Werkgroep Steyler jeugd

We zijn geen stichting. We zijn een werkgroep die valt onder t Dörpshóes, die daar mogen vergaderen en activiteiten mogen organiseren. Gesteund door cafe zaal de Vriendenkring en basisschool de Schalm. Met korte lijntjes naar Kindervakantiewerk Steyl en de Kaetelaers....

Lees meer
Buurtpreventie

Buurtpreventie

De buurtpreventie Steyl is in 2018 opgericht. Het team bestaat uit 6 personen. Twee vrouwen van de buurtpreventie zijn meestal in het weekend in de tuinen van de paters. Daar houden ze een oogje in het zeil en houden de tuinen en grotten zoveel mogelijk schoon. De...

Lees meer