Dorpsraad Steyl

 

Dorpsraad

Dörpshóes Rochus

Nieuws

Agenda

Werkgroep jeugd Steyl

Ik ben Susan Ummenthum, moeder van 2 kinderen en woon sinds 4 jaar op Steyl. Ik ben me hard gaan maken om een speelplek te creëren voor de jeugd van Steyl. Samen met mij, bleken er meerdere ouders en kinderen te zijn, die willen zorgen voor een toffe speelruimte.

Met een aantal ouders, woordvoerder uit de schoolraad, Murat Karacaer (Jongerenwerker Tegelen, Steyl & Belfeld vanuit Incluzio) en een aantal kinderen zelf, zijn we gaan inventariseren wat de wensen zijn.​ Deze ideeën zijn allemaal gebundeld en daarna kwam de volgende stap.

Murat (jongerenwerker Steyl), Rob Niessen van Stichting Steyl, Susan Ummenthum (ouder en tussen persoon Wijkraad-Jeugd) en Jos Jacobs als afgevaardigde vanuit Dorpsraad Steyl hebben de koppen bij elkaar gestoken. Bedachte plannen werden voorgedragen en bekeken welke buitenlocaties geschikt zouden zijn. De focus ligt nu op het vinden van een buitenlocatie, om hier een veilige speelplek voor de jeugd te creëren. Er zijn al ideeën over de locatie, hierin maken we al stappen. Deze beslissingen zullen uiteraard in goed overleg genomen worden in samenspraak met meerdere partijen. Binnenkort worden de uitgewerkte plannen nogmaals besproken met de Stichting Steyl en kunnen we vervolgens naar de gemeente met het uitgewerkte plan, zodat er naar het financieel plaatje gekeken kan worden.

Natuurlijk kunnen we ieders hulp gebruiken, het gaat mogelijk ook om uw kind die dadelijk op een toffe speelplek kan genieten, dus mocht u ergens mee willen helpen, dan is alle hulp welkom! We moeten als Steylerse straks samen onze kracht bundelen en delen. Samen met de kinderen genieten, maar denk hierbij ook aan helpende handjes voor onderhoud, bijvoorbeeld grasmaaien of een keer controleren of zwervend afval.

Meerdere stappen moeten nog gemaakt worden, maar we zijn samen goed bezig!!​

Groene brigade

Groene brigade

Groene brigade Steyl; een wat vreemde titel voor onze 14 vrijwilligers die nieuw en oud Steyl proberen vrij te houden van zwerfafval. In heel groot Venlo zijn er groene brigades actief bezig met het opruimen van afval op straten en pleinen. Zo ook hier bij ons op...

Lees meer
Buurtpreventie

Buurtpreventie

De buurtpreventie Steyl is in 2018 opgericht. Het team bestaat uit 6 personen. Twee vrouwen van de buurtpreventie zijn meestal in het weekend in de tuinen van de paters. Daar houden ze een oogje in het zeil en houden de tuinen en grotten zoveel mogelijk schoon. De...

Lees meer