Dorpsraad Steyl

 

Dorpsraad

Dörpshóes Rochus

Nieuws

Agenda

Wereldpaviljoen Steyl: Winnaar Zilveren Award  ANWB

Het Wereldpaviljoen heeft de Zilveren Award gewonnen van de ANWB in de categorie: leukste uitje van Limburg. Volgens de ANWB komt dat mede door de verrassende opzet en fantastische inzet van de 75 vrijwilligers. “De vele vrijwilligers die er met z’n allen voor zorgen en met heel veel enthousiasme en plezier een fantastisch uitje voor klein en groot van te maken. Dit is een parel om te bezoeken. Na een bezoek ben je een ervaring rijker!”, aldus de ANWB.

Het Wereldpaviljoen vestigde zich in 2014 met een inleefatelier Nicaragua in de voormalige drukkerij van het Missiehuis St. Michael. In 2019 is het uitgebreid met een inleefatelier Ghana. Het Wereldpaviljoen is geen museum. In een museum kun je vooral dingen zien. In het Wereldpaviljoen kun je vooral zelf beleven hoe het leven in beide landen is. Op deze manier krijg je spelenderwijs bagage mee voor wereldburgerschap (respect voor andere culturen).

Schoolklassen uit heel Noord-Limburg bezoeken de bijzondere belevingslessen, terwijl op de woensdag- en zondagmiddag de recreatieve bezoekers welkom zijn voor een leuk en leerzaam uitje.  Daarnaast worden er ook geregeld familiedagen gehouden en komen veel groepen tussendoor via een speciaal arrangement een bezoek brengen. Kortom: het Wereldpaviljoen is niet meer weg te denken uit Kloosterdorp Steyl.

Vrijwilligers

Het Wereldpaviljoen draait volledig op vrijwilligers. Het kent geen enkele betaalde kracht. Op dit moment zijn 75 vrijwilligers uit de hele regio actief om alles draaiende te houden. Vanwege de groeiend belangstelling zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. We zoeken concreet vrijwilligers die ingezet kunnen worden bij Educatie (begeleiden schoolklassen), Recreatie (tijdens de recreatieve middagen) en La Cantina (ontvangst, kantine en terras). Bovendien zijn we op zoek naar versterking van de PR/Communicatie afdeling.

Wie wil ons komen versterken? Stuur een mailtje naar: info@wereldpaviljoen.com en we nemen direct contact op voor een afspraak.

Laatste nieuws

bijeenkomst ‘Steyl is uniek’

bijeenkomst ‘Steyl is uniek’

Steyl is uniek en dat willen we zo houden.Praat u ook mee? Kom naar de bijeenkomst op: Donderdag 7 maart 2024van 19.00 tot 21.00 uur in het Limburgs Schutterij Museum Erfgoedorganisatie BOEi en gemeente Venlo zijn druk in de weer met de plannen om Kloosterdorp Steyl...

Lees meer
Steyler Jeugddag 2024: Een Dag vol Ontdekkingen en Avontuur

Steyler Jeugddag 2024: Een Dag vol Ontdekkingen en Avontuur

Op dinsdag 30 april 2024 wordt de tweede editie van de Steyler Jeugddag gehouden, een bruisend evenement vol educatie en plezier voor jongeren. Van 11.00 tot 16.00 uur zullen verschillende locaties in Steyl hun deuren openen om de jeugdige bezoekers te verwelkomen. De...

Lees meer
Autodelen in de buurt

Autodelen in de buurt

Autodelen in de buurt; iets voor Steyl? De Gemeente Venlo is aan het onderzoeken of er behoefte is aan autodelen in de wijken en dorpen.…

Lees meer
Kleding en speelgoed beurs

Kleding en speelgoed beurs

Zo mooi.. Vanuit het Dörpshóes maar liefst 85 kinderpakketten mogen mogen weggeven en 43 gezinnen warm kunnen aankleden. Nogmaals lieve mensen..bedankt voor het doneren!

Lees meer
Goochelen met opa’s en oma’s

Goochelen met opa’s en oma’s

Dinsdagavond 28-11-2023 Workshop goochelen Dinsdagavond in het Dörpshóes Rochus in Steyl zat het vol met magie en behoorlijk wat spanning. Er was een workshop goochelen…

Lees meer
Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Woensdag 22 November 33 kleine pietjes mochten we verwelkomen. Lieve kindjes wat was het gezellig…pieten gym, de vloer is lava, pepernoten maken en dan met…

Lees meer
Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Vanavond begint het sinterklaasjournaal weer. En wij zitten er al helemaal klaar voor! Kom je ook gezellig naar onze sinterklaasmiddag?Wel aub even van tevoren aanmelden!Ouders zijn welkom om te blijven als de kinderen het te spannend vinden zonder papa of mama....

Lees meer
Halloween disco

Halloween disco

D’r ligk al lang op Sjteyl ‘t verlange öm iets veur de jeug te doon. JSS waas d’r neet mier, kingervekansiewerk opereert veural in de…

Lees meer
Openbare vergadering

Openbare vergadering

31 Oktober 2023 Waar: Aula Basis school De SchalmSint Sebastianusstraat 10 Inloop 19:00 uurAanvang 19:30 uur Thema’s Inleiding - Dorpsraad Boei - Kloostergebouwen Steylerhof - oud Politiebureau Pannaveldje - voetbal in een kooi Roermondseweg - update Talentverbinder...

Lees meer