Dorpsraad Steyl

 

Dorpsraad

Dörpshóes Rochus

Nieuws

Agenda

Steyl krijgt eigen vlag

Over een tijdje is het zover, dan wappert de gloednieuwe Steyler-vlag voor het eerst boven het kloosterdorp. Er werd een jaar lang gewerkt aan het ontwerp van de vlag, die aan negen nieuwe vlaggenmasten komt te hangen in Steyl.

De vlag zal tijdens de Steylerdag officieel onthuld worden aan het publiek, daarna kunnen bewoners ook zelf een exemplaar kopen.

‘We hangen al sinds jaar en dag in de carnavalstijd bij het voormalige politiebureau een vlag op van De Keatelaers, maar nu heeft het politiebureau een andere bestemming gekregen’, zegt mede-initiatiefnemer van de Steyler-vlag William Killaars. Daarom besloot Killaars samen met anderen zelf een vlaggenmast te plaatsen, ‘En toen kwam de vraag; wat gaan we daar nu in hangen?’ Het antwoord daarop was al snel gevonden: een nieuwe vlag voor het kloosterdorp.

Aan Pascal Thönissen de taak om de nieuwe vlag te ontwerpen. ‘Het was zeker lastig, ik heb vaak ‘s avonds nog een beetje zitten rommelen om te kijken wat goed voelt’, zegt Thönisssen. ‘Uiteindelijk waren er verschillende ontwerpen en daar hebben we een keuze uit gemaakt.’

Volgens Thönissen waren er verschillende afwegingen in het ontwerpproces. ‘Steyl is natuurlijk meer dan alleen de kloosters waar we bekend om staan, dus dat wilde ik met de vlag ook laten zien’, vertelt hij terwijl hij naar het ontwerp van de vlag wijst. ‘Alle facetten van Steyl zitten nu in de vlag. Zo hebben we bijvoorbeeld voor een ander soort leeuw gekozen dan de Tegelse of Limburgse vlag, om te laten zien hoe uniek het dorp is.’

Laatste nieuws

bijeenkomst ‘Steyl is uniek’

bijeenkomst ‘Steyl is uniek’

Steyl is uniek en dat willen we zo houden.Praat u ook mee? Kom naar de bijeenkomst op: Donderdag 7 maart 2024van 19.00 tot 21.00 uur in het Limburgs Schutterij Museum Erfgoedorganisatie BOEi en gemeente Venlo zijn druk in de weer met de plannen om Kloosterdorp Steyl...

Lees meer
Autodelen in de buurt

Autodelen in de buurt

Autodelen in de buurt; iets voor Steyl? De Gemeente Venlo is aan het onderzoeken of er behoefte is aan autodelen in de wijken en dorpen.…

Lees meer
Kleding en speelgoed beurs

Kleding en speelgoed beurs

Zo mooi.. Vanuit het Dörpshóes maar liefst 85 kinderpakketten mogen mogen weggeven en 43 gezinnen warm kunnen aankleden. Nogmaals lieve mensen..bedankt voor het doneren!

Lees meer
Goochelen met opa’s en oma’s

Goochelen met opa’s en oma’s

Dinsdagavond 28-11-2023 Workshop goochelen Dinsdagavond in het Dörpshóes Rochus in Steyl zat het vol met magie en behoorlijk wat spanning. Er was een workshop goochelen…

Lees meer
Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Woensdag 22 November 33 kleine pietjes mochten we verwelkomen. Lieve kindjes wat was het gezellig…pieten gym, de vloer is lava, pepernoten maken en dan met…

Lees meer
Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Vanavond begint het sinterklaasjournaal weer. En wij zitten er al helemaal klaar voor! Kom je ook gezellig naar onze sinterklaasmiddag?Wel aub even van tevoren aanmelden!Ouders zijn welkom om te blijven als de kinderen het te spannend vinden zonder papa of mama....

Lees meer
Halloween disco

Halloween disco

D’r ligk al lang op Sjteyl ‘t verlange öm iets veur de jeug te doon. JSS waas d’r neet mier, kingervekansiewerk opereert veural in de…

Lees meer
Openbare vergadering

Openbare vergadering

31 Oktober 2023 Waar: Aula Basis school De SchalmSint Sebastianusstraat 10 Inloop 19:00 uurAanvang 19:30 uur Thema’s Inleiding - Dorpsraad Boei - Kloostergebouwen Steylerhof - oud Politiebureau Pannaveldje - voetbal in een kooi Roermondseweg - update Talentverbinder...

Lees meer